Θα έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις το 2013; Η τρόϊκα λέει όχι!

Η τρόϊκα απαιτεί να μην έχει ΕΔ η Ελλάδα μέσα στον επόμενο χρόνο!!..

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η επιμονή μέχρι παρεξηγήσεως στις δαπάνες της Άμυνας. Η ομάδα της τρόϊκας έχει “στοχοποιήσει” τις ΕΔ και ειδικά το προσωπικό και τις αποδοχές, αφού αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε εναλλακτική λύση περικοπών προτείνουν από το ΥΕΘΑ.
Η κατάσταση σ΄ ότι αφορά στο προσωπικό έχει φθάσει εδώ και καιρό στο μη περαιτέρω. Και τα χειρότερα έρχονται. 
Η μείωση του 6,5% αναδρομικά από τον Ιούλιο είναι μόνο ένα μέρος των περικοπών που έρχονται τις επόμενες ημέρες για τους στρατιωτικούς. Το “πακέτο” έχει πολλές ακόμη δυσάρεστες εκπλήξεις που απειλούν να ανεβάσουν το ποσοστό απώλειας εισοδήματος ακόμη και μέχρι το 20%. Το οποίο αν προστεθεί στο 30% που έχουν ήδη υποστεί οι στρατιωτικοί, φθάνει το 50%, από το 2009! 
Εκτός λοιπόν από την μείωση του 6,5% οι στρατιωτικοί χάνουν: 
•Οδοιπορικά έξοδα - Εκτός έδρας. Η πλειοψηφία των στρατιωτικών έχει να λάβει εδώ και μήνες έστω κι ένα ευρώ για οδοιπορικά. Και σε κάποιες μονάδες που δόθηκαν τα ζητάνε πίσω ,μετά από ειδοποίηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 
•Επίδομα παραμεθορίου,το οποίο προβλέπεται για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους,όχι όμως και για τους στρατιωτικούς. 
•Κατάργηση των “κουτσουρεμένων”, δώρων Χριστουγέννων.       Αν σ΄ όλα αυτά προστεθούν και τα απάνθρωπα φορολογικά μέτρα που η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα εφαρμοστούν τότε η καταστροφή για το προσωπικό των ΕΔ είναι ολοκληρωτική. 
Οι συνεχείς απαιτήσεις για όλο και μεγαλύτερες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες έχουν οδηγήσει τις ΕΔ στο “κόκκινο”. Συντήρηση οπλικών συστημάτων, εκπαιδευτικές δραστηριότητες γίνονται με το “σταγονόμετρο”. 
Όλα αυτά νομίζουμε δικαιολογούν τον τίτλο του θέματος.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/2013_3.html#ixzz28FIFmqwt

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις