ΥΦΕΣΙΣ ΕΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

                                          Η ύφεση της Γερμανίας!

                                                            


Ανοιχτά μιλούν πλέον οι αναλυτές για την άμεση απειλή ύφεσης της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης.
Δεν αποκλείεται το επόμενο θύμα της ευρωπαϊκής κρίσης να είναι η Γερμανία, καθώς τα τελευταία στοιχεία από την οικονομία της δείχνουν ότι οι εξαγωγές του Σεπτεμβρίου υποχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το Δεκέμβριο του 2011, ενώ ο τομείς των κατασκευών και των υπηρεσιών υποχώρησαν τον Οκτώβριο για έκτο συνεχόμενο μήνα.
Πτώση σημείωσε και η βιομηχανική παραγωγή, ενώ τα μόνα θετικά στοιχεία ήρθαν από τον τομέα των λιανικών πωλήσεων.
Η κυβέρνηση αναμένει μικρή ενίσχυση 0,8% του ΑΕΠ για το 2013, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι στο τρίτο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη θα είναι οριακή, μόλις στο 0,2% του ΑΕΠ.
Όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές, «τα στοιχεία δείχνουν καθαρά ότι παρά θα πολύ δυνατά θεμελιώδη, η Γερμανία επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομία» και φυσικά από την ευρωπαϊκή κρίση.
Ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η Γερμανία δεν είναι πλέον προστατευμένη από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Ενδεικτική είναι και η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα, με πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να ανακοινώνουν ανησυχητική μείωση των κερδών τους.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δίχως αμφιβολία η ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη, έχει καταφέρει να οχυρώσει εδώ και καιρό τη Γερμανία από την επέκταση της κρίσης, όμως πλέον ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχεί, καθώς τα μειωμένα εταιρικά κέρδη είναι πολύ πιθανό να φέρουν απολύσεις και αύξηση της ανεργίας.
Εν όψει εκλογών το Σεπτέμβριο του 2013, η Μέρκελ έδωσε παροχές: αύξησε τα επιδόματα και έδωσε επιπλέον χρήματα για τα γονικά επιδόματα, όμως οι αναλυτές ανησυχούν ότι ο μεγάλος «χρηματοδότης» της ευρωζώνης θα παρασυρθεί από τη βαριά ύφεση που θα πλήξει ολόκληρη την περιοχή.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΛΗΣΙΣ ..ΔΕΝ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΞΕΛΗΞΗ.
ΦΥΣΙΚΩΣ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΙ ΠΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙ..
ΟΜΩΣ..
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!!
ΚΑΙ ΑΠΕΥΧΩΜΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις