Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ έρχεται με φόρα πριν το Ρωσικό Αέριο;

"Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ΄ αρνί" Πατροκοσμάς
Αυτό που ταλαιπωρεί  σήμερα την χειμαζόμενη ανθρωπότητα είναι ένα παγκόσμιο ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΚΟ που με την σειρά του φέρνει τον ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ όπως τον ονοματίζει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος ενισχύει και την ελπίδα μας με το τι πρόκειται να συμβεί μετά από αυτόν.

Και ενώ η εξαντλημένη Ελλάδα από την μνημονιακή λαίλαπα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να απαλλαγεί από την μέγγενη των υπογραφών των μνημονίων συντονίζοντας την ενεργειακή πολιτική της με αυτή των Ρώσων…

¨Για άμεση υπογραφή δημιουργίας του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ελλάδα έρχεται αύριο το "αφεντικό" της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα.

Σημειώνεται ότι με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας η Ρωσία "μπαίνει" ανάμεσα στις δύο χώρες σαν "σφήνα" ασφαλείας αφού απ ουδέν δεν θα ήθελε να συμβεί κάποια κρίση που να δημιουργήσει πρόβλημα στον αγωγό. Τα ελληνικά σύνορα θα αποκτήσουν την προστασία της Μόσχα, καθώς ο μόνος που έχει αναθεωρητική πολιτική είναι η Άγκυρα.

Επιβεβαιώνεται έτσι άμεσα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωΐ είχε δηλώσει ότι "πολύ γρήγορα ίσως και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου και στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να έχουμε μια χρηματοδοτική ένεση προς το ελληνικό Δημόσιο." Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 http://www.gataros.net


¨H ρωσική εταιρεία θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της και θα κατασκευάσει τον αγωγό έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Το ενδιαφέρον πολλών χωρών να μετέχουν στην κατασκευή των υποδομών του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak στο ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24».

Σύμφωνα με το ρώσο υπουργό ενέργειας, ο αγωγός, θα μεταφέρει όγκους φυσικού αερίου, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, δηλαδή μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, FYROM, Σερβίας, Ουγγαρίας, με κατάληξη στην Αυστρία.
Στο ζήτημα του ρωσικού αγωγού επανήλθε και ο επικεφαλής της "Gazprom", Alexei Miller, ο οποίος δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι η ρωσική εταιρεία θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της και θα κατασκευάσει τον αγωγό έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, "όμως σε ότι αφορά στη δημιουργία υποδομών στο έδαφος πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι ήδη ζώνη ευθύνης της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
"Θα περιμένουμε έως εκείνη τη στιγμή, που θα εμφανιστούν υποδομές και από την άλλη πλευρά", είπε ο Miller, σημειώνοντας ότι προς το παρόν η "Gazprom" δεν έχει δεχτεί προτάσεις, για συμμετοχή της στην κατασκευή νέων αγωγών σε ευρωπαϊκό έδαφος.¨ Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 www.bankingnews.gr

Όλα  αυτά δείχνουν ότι η Ελληνική Ενεργειακή Στρατηγική προσπαθεί ¨να βάλει το νερό στο αυλάκι¨.

Την ίδια στιγμή όμως κάποιοι  προσπαθούν απεγνωσμένα ¨να βγάλουν το νερό από το αυλάκι¨ και να ξεκινήσουν γεωστρατηγικά γεγονότα που θα ανατρέψουν  συμφωνίες και σχεδιασμούς πριν την ώρα τους.

¨Ανακοινώθηκε η άρση απαγόρευσης της μεταφοράς των Α/Σ S-300 στο Ιράν. Η παραγγελία που είχε παγώσει προχωρά κανονικά και η παράδοση των πρώτων συστοιχιών θα γίνει άμεσα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται αμέσως μετά την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τον Νετανιάχου και τους Σαουδάραβες χορηγούς του. Ενδεχόμενο αεροπορικό χτύπημα κατά του Ιράν με τους S-300 θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.¨ Posted by olympiada 13 Απριλίου 2015

¨Νέο σφοδρό διπλωματικό επεισόδιο απειλείται μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά την απόφαση της Μόσχας να άρει την απαγόρευση παράδοσης των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 στο Ιράν.

Η Μόσχα προχώρησε στην κίνηση αυτή χωρίς να περιμένει ενδεχόμενη και μελλοντική άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, θεωρώντας ότι η συμφωνία-πλαίσιο η οποία υπεγράφη στη Λωζάνη ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν το επιτρέπει, προκαταλαμβάνοντας έτσι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αποσκοπούν στην επίτευξης οριστικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα που ανοίγει θεωρητικά τον δρόμο για την αποστολή των συστημάτων S-300 στην Τεχεράνη προκάλεσε την αντίδραση του Λευκού Οίκου και του Ισραήλ.

Στην Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε προς τον Ρώσο ομόλογό του ανησυχίες σχετικά με την απόφαση της Μόσχας να άρει την απαγόρευση πώλησης του αντιπυραυλικού συστήματος των S-300 στο Ιράν. ¨ http://www.newsit.gr/ ¨ 13.04.2015 

Η Γεωπολιτική σκακιέρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορα θανατηφόρα.

Το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει πριν την παραλαβή  του αντιπυραυλικού συστήματος των S-300  από το Ιράν, την επάνδρωση του από κατάλληλο τεχνικό δυναμικό υποστήριξης, τον συντονισμό του με το σύστημα της Ιρανικής Αεράμυνας και φυσικά την ενεργοποίηση του μέσα στα πλαίσια αυτά είναι τόσο ΚΡΙΣΙΜΟ που ομοιάζει με τις  ιστορικές στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα πριν πέσουν οι πρώτες ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Το light  σενάριο εμπλοκής με το Ιράν θα προκαλέσει εκρηκτική άνοδο της τιμής του πετρελαίου με την οποία η Ρωσία θα ¨πατσίσει¨ την χασούρα των κυρώσεων και ταυτόχρονα οι μηχανές εκτύπωσης Ευρώ και Δολαρίου θα κουραστούν να δουλεύουν για να αποδείξουν στην Ρωσία ότι δεν είναι υπερδύναμη.

Το  Heavy σενάριο εμπλοκής με το Ιράν θα επισπεύσει τον ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ του ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑ.

Και φυσικά όλα τα ενεργειακά σχέδια για  θα εγκαταλειφθούν  γιατί τα Έθνη θα βρεθούν μηδενός εξαιρουμένου σε κατάσταση σοκ και σύγχυσης .

Και όμως τα γεωπολιτικά των ημερών μας έχουν να κάνουν και με την πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα.

Είμαστε λίγα μέτρα πριν τον Γενικό Πόλεμο και το επακόλουθο Πυρηνικό Ολοκαύτωμα δίχως να υπάρχει ΜΕΤΑΝΟΙΑ ή μάλλον δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει το Μυστήριο της Μετανοίας.

Και αυτά όλα είναι δουλείες του ανθρωποκτόνου αντίχριστου πνεύματος που σαρώνει όλα τα κοινωνικά στρώματα των Εθνών.

ΓΙΑ αυτό επικρατεί σύγχυση και άγνοια…

Και ταυτόχρονα οι αντίχριστοι αγαρηνοί προβάρουν σενάρια διάβασης του Έβρου εκεί που θα καταλήγει ο αγωγός στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

¨Oι Τούρκοι «κάτι ετοιμάζουν» και εκπαιδεύονται συνεχώς στη διάβαση του Ποταμού! 

και οι Τούρκοι δεν χάνουν ευκαιρία να εκπαιδεύονται και να ετοιμάζονται κοντά στον Ποταμό Έβρο. Πρόσφατη είναι η  άσκηση-διαβασης Ποταμού στην Ελληνική Πόλη «Σαράντα Εκκλησιές» το Kırklareli! Posted by olympiada  13 Απριλίου 2015

Τελικά  οι Τούρκοι ποιους θέλουν να εξυπηρετήσουν τους Αμερικανούς, τους Ρώσους , τους Ιρανούς ή την κουτοπονηριά τους;

Μπορεί πριν τα ενεργειακά δώρα να πάρουμε τα δώρα ενός πολέμου που θα ξεκινάει από τα Στενά του Ορμούζ και θα επεκτείνεται μέχρι τα Στενά του Βοσπόρου.

Σήμερα ήδη η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο…

Πολεμάει με τον ¨ΈΞΩ από ΕΔΩ¨ και τα μνημόνια του και προσπαθεί να ξεφύγει από τα δόντια των τοκογλύφων που θα κάνουν τα πάντα για να ματαιώσουν μαζί με τους ιστορικούς συνοδοιπόρους τους Τούρκους ότι καλό προσπαθεί να κτίσει η Πατρίδα μας.

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ της εποχής μας τα προείδε εν Πνεύματι  Αγίω.

Πατήρ Παΐσιος: «Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα... Να στηριχτείτε ακόμη περισσότερο στον Θεό»

Άν δὲν ἔβλεπα τὰ δύσκολα χρόνια πού ἔρχονται, δὲν θὰ ἀνησυχοῦσα τόσο. Αλλά αὐτὸ που βλέπω εἶναι ὅτι ἀργότερα θὰ δυσκολευθῆτε πολύ. Δὲν μὲ καταλαβαίνετε. Τότε θὰ μὲ καταλάβετε.

Δὲν εἶναι ὅτι θὰ ἔχουμε ἐμεῖς πολυβόλαἀτομικὲς βόμβες ἀνώτερεςκαὶ θὰ νικήσουμε.Τώρα ο ἀγώνας θὰ εἶναι πνευματικός. Θὰ παλέψουμε μὲ τὸν ἴδιο τὸν διάβολο. Ο διάβολος ὅμως δὲν ἔχει καμμιὰ ἐξουσία, ἂν δὲν του δώσουμε ἐμεῖς ἐξουσία.

Τί νὰ φοβηθοῦμε; Ἂν ἦταν Χίτλερ ἢ Μουσολίνι, ἦταν ἄλλο. Νά μὴν ὑπάρχη φόβος. Νὰ χαιρώμαστε πού ἢ μάχη εἶναι πνευματική.

Ἐὰν ζῆτε μοναχικά, πατερικά, καὶ προσέχετε, θὰ δικαιοῦσθε τὴν θεία ἐπέμβαση σὲ κάθε ἐπίθεση τοῦ ἐχθροῦ. Άν ὑπάρχουν ἄνθρωποι προσευχῆς, ταπεινοί, ποῦ ἔχουν πόνο καὶ ἀγάπη, εἶναι κεφάλαια πνευματικά, εἶναι «βάσεις» πνευματικές. Δυὸ-τρεῖς ψυχὲς νὰ ὑπάρχουν σὲ ἕνα μοναστήρι πού νὰ σκέφτωνται τὸν πόνο τῶν ἄλλων καὶ νὰ προσεύχωνται, εἶναι πνευματικὸ ὀχυρό. Καθηλώνουν τὰ πάντα.
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὶς σελίδες  332 -336 τοῦ βιβλίου:
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ  Β΄
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα πράγμα είναι σίγουρο στην σημερινή συγκυρία.

Πριν την ¨πνοή¨ του φυσικού Ρωσικού Αερίου θα μας 

σώσει 

η ΠΝΟΗ της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η πηγη ειναι το πολυ καλο  

http://epanastasilae.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις