Όταν αρχίσει το κακό από την Συρία..

 
Τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αρχίζει και ακούγεται ολοένα και εντονότερα το σενάριο της εισβολής στην Συρία...

Σε έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα διαβάσαμε τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Tekin, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται επίθεση στην Συρία και μάλιστα πριν τις εκλογές του Ιουνίου. Ο ίδιος υπαινίχθηκε πως η τουρκική αυτή εισβολή θα έχει ως στόχο αρχικά τη δημιουργία μιας ουδέτερης  ζώνης στη βόρεια Συρία, κάτι που ήταν στόχος της τουρκικής ηγεσίας εδώ και καιρό.
  
Ταυτόχρονα υπάρχουν δημοσιεύματα από άλλη πηγή, που μιλάνε για χτύπημα σε Συρία και Ουκρανία ταυτόχρονα, για να δημιουργηθεί διπλό μέτωπο για την Ρωσία και να εγκλωβιστεί για να μην μπορέσει να αντιδράσει κατάλληλα. 
Εξάλλου το 2013 με δικιά της σθεναρή παρέμβαση, είχε αποφευχθεί η εισβολή στην Συρία και κάποιοι στην Δύση δεν το ξεχνάνε έτσι εύκολα αυτό.
  
Δύο μέτωπα, που βράζουν εδώ και καιρό, και είναι ικανά να δημιουργήσουν (εφ’ όσον επεκταθούν) συνθήκες γενικού πολέμου με απρόβλεπτες διαστάσεις. Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Αντώνιος Κόμπος (1920-2005), είχε πει: «Όταν αρχίσει το κακό από τη Συρία, να αρχίσετε να προσεύχεστε… Εκεί, από τη Συρία, θα ξεκινήσει».
  
Δεν ξέρουμε αν έχει ήδη ξεκινήσει, διοτί εδώ και 4 χρόνια στην Συρία ο εμφύλιος έχει αφήσει πίσω του πάνω από 300.000 νεκρούς, πάνω από 2.000.000 πρόσφυγες και ερειπωμένες πόλεις και χωριά. Σίγουρα μιλάμε για τραγικές διαστάσεις και ίσως αυτά να ήταν τα προεόρτια γι’αυτό που θα ακολουθήσει, αν τελικά έχουμε εισβολή ξένου κράτους ή κρατών στην Συρία.
  
Μετά τη Συρία το κακό θα διοχετευτεί και στην περιοχή μας, η δε Ελλάδα και ο λαός της θα γνωρίσουν πολλά δεινά, βάσει των λεγόμενων του Μητροπολίτη Αντωνίου. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων, που έζησαν τα παραπάνω λεγόμενα του Μητροπολίτη Σιατίστης, λίγο μόλις προτού εκείνος κλείσει τα μάτια για πάντα, είναι συγκλονιστικές. Και κάνουν λόγο για μεγάλη αγωνία του Μητροπολίτη τις στιγμές, που επαναλάμβανε (αρκετές μάλιστα φορές) τα λόγια ετούτα..
  
Γι’ αυτό, αδερφοί μου, χρειάζεται προσευχή, το έλεγε και ο ίδιος ο μακαριστός Αντώνιος. Προσευχή και μετάνοια για όλους και αυτό ισχύει όχι μόνο για τις δύσκολες εποχές, αλλά για κάθε μέρα και στιγμή του επίγειου βίου μας.
  
Κ.Σ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις