ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ 3ς ΚΑΤΑΡΑΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ !!!!!!!!!!!


Σκοπιανοί αστυνομικοί πάτησαν Ελλάδα και επιτέθηκαν σε μετανάστες με πλαστικές σφαίρες και χημικά - Οργανωμένο σχέδιο έντασης από Γερμανούς, Ισπανούς, Ιταλούς βλέπουν οι ελληνικές αρχές. Η ένταση που συσσωρευόταν από καιρό στην Ειδομένη ξέσπασε χθες. Μετά από υποδαύλιση «αλληλέγγυων», οι πρόσφυγες έκαναν μία συμβολική κίνηση να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και οι αρχές των Σκοπίων υπό την παρακολούθηση αν όχι συνεργασία Αυστριακών, Σλοβένων, Τσέχων, Σλοβάκων Κροατών - δηλαδή μελών της ΕΕ- αστυνομικών, έδωσαν την δική τους πολιτική απάντηση με υπερβολική καταστολή που περιελάμβανε και χρήση πλαστικών σφαιρών. 



Στην κίνηση των ακραίων ακτιβιστών να χρησιμοποιήσουν τους πρόσφυγες ως πολιορκητικό κλοιό για να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ, το μήνυμα από την πλευρά των Ευρωπαίων ήταν κάθετο: ότι και να κάνουν οι πρόσφυγες τα σύνορα και ο βαλκανικός διάδρομος θα παραμείνουν κλειστά, έστω και διακινδυνεύοντας ανθρώπινες ζωές. Έλληνας κυβερνητικός παράγοντας σχολίαζε δηκτικά την έλλειψη ευαισθησίας των ευρωπαϊκών χωρών που μετείχαν στον σχεδιασμό για τον αποκλεισμό του βαλκανικού διαδρόμου, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος καθώς και την λάθος στόχευση της ΕΕ που ενισχύει απευθείας της ΜΚΟ που αναπτύσσουν  συμφέροντα στην Ειδομένη, αντί να χρηματοδοτεί τις κρατικές αρχές.

Οι σφαίρες από καουτσούκ


Επεισόδια και πολιτικές αντιδράσεις
Η αρχή υπήρξε φυλλάδιο στα αραβικά που μοιράστηκε στους πρόσφυγες το Σάββατο το βράδυ από Ευρωπαίους «αλληλέγγυους», σύμφωνα με πληροφορίες, και τους καλούσε να κάνουν έφοδο για να περάσουν τον φράχτη την Κυριακή το πρωί. Η ελληνική αστυνομία είχε τις πληροφορίες της  και προσπάθησε να αποτρέψει την κίνηση, αλλά όπως λένε δεν ήταν διατεθειμένη να καταφύγει σε χρήση αυξημένης βίας. Όταν οι πρόσφυγες κατάφεραν να διαρρήξουν τον φράχτη σε κάποια σημεία, οι αστυνομικοί από την πλευρά των Σκοπίων έκαναν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες. Πέρασαν μάλιστα από την πλευρά του φράχτη που είναι προς τα ελληνικά σύνορα, γεγονός που επισήμαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύοντας προς τον Πάνο Καμμένο ως υπουργό Άμυνας με “εθνική ευαισθησία”, ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα. Πάντως το υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπως και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως διαβεβαίωσαν ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί πέρασαν από την άλλη πλευρά του φράχτη όχι όμως και στο ελληνικό έδαφος. 

Η κάμερα ωστόσο είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί στα επεισόδια της Κυριακής με μετανάστες στην Ειδομένη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη στα σύνορα και επιχειρούσαν με δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ εντός του ελληνικού εδάφους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις